Fermacell

Wilt u vloerverwarming aanleggen, maar is het niet mogelijk om te frezen in de ondervloer? Denk aan een houten vloer of een monumentaal pand waarin dit niet is toegestaan. Voor het plaatsen van vloerverwarming op een bestaande dekvloer is infrezen in Fermacell-platen eeen goed alternatief.

FERMACELL ALS BASIS

Voor het plaatsen van vloerverwarming op een bestaande dekvloer is infrezen in Fermacell-platen eeen goed alternatief. Fermacell-platen zijn brandwerende en vochtbestendige gipsvezelplaten, waarin gemakkelijk sleuven gefreesd kunnen worden.

Kiest u voor deze installatietechniek, dan worden over de gehele ondervloer Fermacell-vloerplaten gelegd met een dikte van 25 mm. In deze platen worden sleuven gefreesd in en slakkenhuispatroon, met een speciale stofvrije freestechniek.

Daarna worden er in de sleuven vloerverwarmingsbuizen gelegd. De sleuven worden daarna dichtgemaakt met een speciale reparatiemortel. Doordat de buizen bij deze methode van vloerverwarming vrij ondiep onder de dekvloer liggen, is er sprake van een snelle opwarming van de vloer en de ruimte.

  • Doordat de buizen vlak onder het oppervlak liggen, warmt de ruimte snel op.
  • Gipsvezelplaten zijn brandwerend, geluidswerend en vochtbestendig.
  • Ze kunnen op vrijwel alle ondervloeren worden geplaatst, zoals houten ondervloeren, tegels, cementvloer en beton.
Translate »